Hoe werken wij?

Wij gaan het regelen!

Neem gerust contact met ons op als je opvang zoekt of wilt bieden want wij denken graag hardop met je mee als het gaat om keuzes en mogelijkheden. Dat kan telefonisch maar ook in een persoonlijk gesprek. Samen inventariseren wij je opvoedingsideeën en wensen t.a.v. de opvang.

Vervolgens gaan wij op zoek naar de geschikte match. Wij spreken dan met alle partijen een kennismaking af op de opvanglocatie. Wat in wij vooral belangrijk vinden in dat gesprek is hoe reageert het kind en voelt het? Is er een klik? Laat je intuïtie, je gevoel en je mensenkennis daarbij spreken!

Wil je met elkaar verder, dan volgt er een nog een afspraak ditmaal op de woonlocatie van het kind. Immers, ook de woonomgeving van het kind is voor de gastouder een belangrijk item om mee te nemen in haar opvang en verzorging. Tijdens deze afspraak worden overeenkomsten ondertekend en alle afspraken rondom de opvang vastgelegd.

Twijfel je nog? Zie voordelen gastouderopvang op een rijtje

Als alle benodigde afspraken zijn gemaakt en de overeenkomsten zijn ondertekend, kan de opvang van start gaan. De eerste 2 maanden beschouwen wij als een proefperiode. Immers, dan pas wordt duidelijk of het echt zo past als je had gedacht. Als het onverhoopt toch niet gaat zoals je had verwacht, kan de koppeling zonder opzegtermijn beëindigd worden.

Gedurende de gehele opvangperiode zijn wij altijd bereikbaar voor pedagogische en begeleidingsadviezen, financiële begeleiding en bemiddeling.

Daarnaast hebben wij jaarlijks één (of indien nodig meerdere) evaluatiegesprek (ken) over de opvang met zowel de ouders als met de gastouder. Wat wij ook belangrijk vinden is dat er jaarlijks een plan gemaakt wordt met betrekking tot hygiëne en veiligheid. Dat doen wij samen met de gastouder waar de ouder als vanzelfsprekend van op de hoogte wordt gesteld.